ESCACS

Els escacs pel seu caràcter lúdic i formatiu és un joc molt recomanable pels nens i les nenes en edat escolar, ja que permet desenvolupar diferents habilitats que poden ajudar en la formació dels nostres fills, tals com:

 - Respectar les normes: els pedagogs valoren positivament l’aprenentatge de normes arbitràries ja que aquestes regeixen una part important de la convivència en la vida adulta.

 -Reflexionar, analitzar, preveure i decidir: cada tirada del joc és una decisió que cal prendre davant de diverses alternatives. Cal doncs, reflexionar, analitzar les diverses opcions i triar la millor, encara que això representi sacrificar una peça. Per tant, en jugar estem fent un exercici de lògica i, alhora d’imaginació. Estem utilitzant i desenvolupant la capacitat matemàtica, no únicament mitjançant l’exercici de la lògica, sinó també perquè els moviments del joc obeeixen a patrons geomètrics i les peces tenen valors diferents, sigui en funció de la pròpia peça o de la seva posició.

Estimular el sentit de la responsabilitat

- Estimular la memòria: el record dels encerts i dels errors de partides anteriors és un element important en l’aprenentatge.

- Estimular la capacitat d’atenció: cal estar atents i no badar. Aprenem a estar en silenci, tranquils i quiets

El taller va adreçat a les nenes i els nens a partir de primer de primària i nois i noies de l’ESO. Es farà una hora setmanal.

 

Arxius d'interèsTambé et pot interessar...

INSCRIPCIÓ

Benvinguts! Si heu arribat fins aquí és que realment esteu interessats a conèixer la nostra proposta educativa. Ens agradaria conèixer-us i compar...

llegir més »

PROPOSTA EDUCATIVA

  El nostre projecte educatiu pretén que els alumnes siguin els protagonistes del procés d’aprenentatge, amb un estil familiar i acollidor. Vetlle...

llegir més »

INSTAL·LACIONS I EQUIPAMENTS

llegir més »