Notícies

FUNDACIÓ VEDRUNA CATALUNYA EDUCACIÓ

Si anem junts, és millor

 

L'1 de setembre, al Palau Firal de Congressos de Tarragona, es va posar en marxa amb el lema Si anem junts, és millor la Fundació Vedruna Catalunya Educació. Després d’un manifest institucional que feia memòria dels atemptats del 17 d’agost a Barcelona i Cambrils, l'Alcalde de Tarragona, el sr. Josep Fèlix Ballesteros, va donar la benvinguda a l’acte. Així mateix ho van fer la Germana General de la Congregació de les Carmelites Vedruna, la Gna. Inés García, i la Presidenta del Patronat de la Fundació, la Gna. Montserrat Espinalt, que va centrar el sentit de la trobada. Els assistents a l’acte, els 1600 educadors de les 36 escoles Vedruna de Catalunya, van visualitzar el vídeo “Hem arribat fins aquí”, que resumia el camí recorregut al llarg de més de 190 anys per la Congregació i per les Escoles fins a situar-se al segle XXI. A l’acte també hi van assistir els responsables de la Fundació Escola Cristiana, l’Arquebisbe de Tarragona i representants del Departament d’Ensenyament i d’institucions educatives del país.

La jornada continuà amb l'exposició dels sis eixos del projecte educatiu Vedruna (la persona, l’entorn, les actituds d’aprenentatge, les maneres d’aprendre i el moll de l’os) a càrrec del Dr. Miquel Martínez, de la Universitat de Barcelona. Aquests sis eixos, considerats reptes educatius del segle XXI, foren comentats també per exalumnes i mares i pares vinculats a escoles Vedruna de Catalunya:  la il·lustradora Pilarín Bayés, l’exjugador d’hoquei Santi Carda, el periodista Arcadi Alibés, l’actriu Mont Plans i les diputades Marta Pascal i Marta Rovira. La comunicadora Elisabet Carnicé s'encarregà de conduir i moderar el debat.

La sessió del matí es va acabar reforçant la idea de col·lectiu i ressaltant l'objectiu de fer xarxa per mitjà de tres pilars aixecats per les colles castelleres de la ciutat de Tarragona: la Colla dels Xiquets del Serrallo, la colla dels Xiquets de Tarragona i la colla Jove de Tarragona.

A la tarda l'acte se centrà en el lema “Si anem junts és millor” i en la invitació a treballar junts com a col·lectiu d’escoles, oferint un recital de cançons i poemes que expressaven la idea de “fer camí” i n'apuntaven els reptes i les dificultats. També va incloure l’encesa simbòlica, per part dels Directors Generals, de 36 llums, un per a cada escola, acompanyant un batec. I comptà amb la intervenció de l'Honorable Consellera d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, la Sra. Clara Ponsatí, qui va agrair el compromís de les escoles Vedruna i de la seva Fundació amb l’educació del país. Finalment, la jornada va prendre un caire festiu i els assistents van cantar tots junts la cançó l’Escola, encarregada per la Fundació per a expressar el sentit i l'aplicació del projecte educatiu Vedruna.

Tot desitjant BON CURS i agraint l’assistència es posà el punt i final a la trobada, que simbolitzà l’inici d’un nou camí per a les 36 escoles Vedruna de Catalunya.